Vi Bilägare: Vasaras riepu tests izmērā 225/45 R17 (2021)

/ / Uncategorized

Zviedru žurnāla jaunais tests noslēdzas ar negaidītu budžeta riepu uzvaru no Āzijas .

Testēto riepu saraksts:

Pagājušajā rudenī zviedru žurnāla Vi Bil’gare eksperti veica vēl vienu riepu testu uz sausa un slapja pārklājuma, salīdzinot astoņu dažādu cenu segmentu modeļu riepu kvalitāti izmērā 225/45 R17.

Šādā izmērā ir pieejamas divas augstas un īpaši augstas veiktspējas riepu klases, un tika nolemts ņemt mazāk HP sporta riepas, kas paredzētas plašākai auditorijai.

Zviedrijas testu debitanti ir Goodyear EfficientGrip Performance 2 un otrās paaudzes Pirelli Cinturato P7, kuru sāncenši bija labi zināmas premium klases riepas Continental PremiumContact 6, Michelin Primacy 4 un Nokian Hakka Blue 2, un ekonomiskajā klasē tika izvēlēti Hifly HF805, Maxxis Premitra HP5 un Sentury Zirin 990. Raugoties nākotnē, tieši budžeta riepa Maxxis (Zviedrijā ir divreiz lētākas nekā Continental) pēkšņi ieņēma pirmo vietu, atstājot aiz sevis atzītus riepu ražotāju tirgus līderus, bet par visu pēc kārtas.

Pēc trim apļiem sausā trasē Maxxis izvirzās vadībā, nodrošinot lielisku kontroli pār auto. Tajā pašā laikā Pirelli bija visatsaucīgākā riepa vadāmībā, un Michelin garantē visaugstāko stabilitāti lielā ātrumā. Sliktu vērtējumu ieguva Sentury, kuras nespēja nodrošināt stabilitāti uz lielāka ātruma, kā arī Hifly ar pārāk lielu noslieci uz izslīdēšanu veicot asus manevrus.

Goodyear izrādījās visklusākās riepas testā, kā arī trokšņa līmenis no Pirelli, Nokian un Sentury, nebūs nogurdinošs vadītājam. Continental rada zemas frekvences troksni ar mazu ātrumu, bet, ātrumam paātrinoties, situācija nepasliktinās, un vissliktākais šajā disciplīnā bija Hifly, kas rada ļoti skaļu troksni uz nelīdzena asfalta.

Pirmo vietu, kā jau minēts, ieņēma budžeta riepas Maxxis, kas noteikti bija pārsteigums. Tajā pašā laikā ir jāņem vērā, ka Maxxis ir viens no desmit lielākajiem riepu ražotājiem pasaulē, un Premitra HP5 tiek pastāvīgi modernizēts, kas galu galā ļāva tai parādīt tik pārsteidzošu rezultātu, attiecinot to cenu pret kvalitāti. Uz sausa pārklājuma riepas nodrošina lielisku kontrolējamību, Un arī uz slapjas virsmas saglabājot ļoti labus rezultātus, turklāt Maxxis riepām testā pretestībā uz akvaplanēšanu bija vislabākā. Starp trūkumiem – relatīvi augsts troksnis, bet tas neliedz Maxxis ieņemt pirmo vietu, un tas ir neskatoties uz to, ka cenu faktors pat netika ņemts vērā, veicot galīgos vērtējumus.

1.vieta Maxxis Premitra HP5

Sudraba godalgu saņem Goodyear EfficientGrip Performance 2, par kuru VB atzīmēja, ka, salīdzinot ar pirmās paaudzes riepām, ir uzlabojusies vadāmība, pazudusi tendence uz nepietiekamu manevrētību, un to uzvedība ir kļuvusi neitrālāka, tostarp pie augstām slodzēm. Tajā pašā laikā Goodyear apvieno arī labu vadāmību jebkuros apstākļos ar augstu komforta līmeni, tāpēc riepas būs lieliska izvēle tiem, kas meklē pēc iespējas klusākas riepas. Goodyear uzvara tika zaudēta, dēļ vidējiem rezultātiem bremzēšanas efektivitātes testos un izturībai pret akvaplanēšanu.

2.vieta Goodyear EfficientGrip Performance 2

Continental PremiumContact 6 uzvarēja VB testos 2018. un 2019. gadā, un tās joprojām ir vienas no labākajām riepām kuras ir iespējams iegādāties, kas apstiprinās ar pirmo vietu testa posmā “vadība uz slapjas virsmas”. Vēl iespaidīgākas ir to bremzēšanas īpašības, un šajā parametrā Continental ir kļuvuši par labākajiem gan uz mitra, gan sausa seguma, un tas pierāda iepriekšējo gadu uzvaras riepu testos. Tajā pašā laikā Continental ir savas vājās vietas, un testā tās bija sliktākas nekā citas riepas, kas tika galā ar “krustenisko” akvaplanēšanu. Turklāt Continental ir salīdzinoši “smags gājiens”, bet patiesi laba saķere galu galā ļauj viņiem ieņemt trešo vietu, ko viņi dalīja ar Nokian.

3.vieta Continental PremiumContact 6

Nokian Hakka Blue 2 bronzu ieguva galvenokārt par izciliem rezultātiem slapjā trasē, kur viņiem bija ļoti īss bremzēšanas ceļš, augsta sānu stabilitāte un labākā izturība pret “garenvirziena” akvaplanēšanu. Tajā pašā laikā nebija iespējams nodrošināt īpašību līdzsvaru, un uz sausā pārklājuma Nokian veica ievērojami sliktāku darbību – riepas lēnām aptur automašīnu, un lielā ātrumā trūkst stabilitātes pagriezienos. Tajā pašā laikā Nokian ir viena no klusākajām riepām testā, un tām bija vislabākās gaitas īpašības uz nelīdzenas virsmas.

3.vieta Nokian Hakka Blue 2

Michelin pēdējos gados ir popularizējis ideju, ka riepām visā to kalpošanas laikā būtu jāpaliek nemainīgām rakstura īpašībām, tapēc iegriezumi protektora daļā “atveras” riepai dilstot, kļūst platāka un joprojām spēj novadīt lielu ūdens apjopu no riepas kontaktlaukuma. Riepām Primacy 4 tāda rakstura īpašība nāk tikai par labu, protektora dziļums jaunajā stāvoklī ir tikai 6,3 mm, piemēram, Nokian un Goodyear protektora rievas dziļākas par vairāk nekā 1,5 mm. Tomēr Michelin spēj lieliski novadīt ūdeni no kotaktlaukuma.

“Primacy 4” bremzēšanas ceļš visos apstākļos bija pietiekami īss, turklāt, Michelin ir atzīti par labākajiem degvielas ekonomijas ziņā, un tie arī nodrošina labu sānu stabilitāti slodzēs. Tajā pašā laikā Michelin viduvējs komforta līmenis, un galu galā viņi ieņem tikai piekto vietu.

5.vieta Michelin Primacy 4

Pirelli Cinturato P7 (P7C2) vislabākos rezultātus parādīja uz sausa pārklājuma, kur nodrošina lielisku atsaucību uz vadāmību un uzticami uzvedas ārkārtas situācijās. Turklāt Pirelli ir zems trokšņa līmenis, labas gaitas īpašības un augsta noturība pret akvaplanēšanu. Tajā pašā laikā bremzēšanas ceļš uz slapja pārklājuma nav tik īss kā līderu bremzēšanas ceļš, eksperti atzīmēja, ka šādos apstākļos riepas var negaidīti zaudēt saķeri uz priekšējās ass, tādejādi apgrūtinot automašīnas vaāmību. Tā rezultātā riepām tiek atņemti punkti un tās atrodas tikai sestajā pozīcijā.

6.vieta Pirelli Cinturato P7 (P7C2)

Kad Sentury Ķīnā prezentēja Qirin 990 riepas, tika paziņots, ka Sentury zīmols pievienosies Landsail un Delinte zīmoliem un mērķēs uz augstāku tirgus segmentu. Tomēr, ienākot Eiropas tirgū, izrādījās, ka riepas sānā ir arī Landsail zīmola nosaukums, tāpēc tagad nav pilnīgi skaidrs, kā tos saukt. Ir Landsail Sentury un Sentury Landsail versijas, un mēs nolēmām atstāt sākotnējo versiju.

Jaunais Qirin 990 ir ievērojams ar to, ka tam ir ne tikai zema cena, bet arī visaugstākais “A” vērtējums par saķeri ar bremzēšanā uz slapjas virsmas saskaņā ar Euro-labeling sistēmu, turklāt, saskaņā ar datiem uz etiķetes, tiem ir ļoti zems trokšņa līmenis – 66 dB. Testi ir apstiprinājuši, ka bremzēšanas efektivitāte uz slapjas virsmas Sentury patiešām ir salīdzināma ar dažām dārgākajām augstākās kvalitātes riepām un uz ātrāk sausas virsmas automašīna apstājās tikai par Continental riepām. Kas attiecas uz troksni, tas ir diezgan zems, bet ir klusākas riepas.

7.vieta Sentury Qirin 990

Riepas ieņēma zemu vietu vērtējumā nepietiekamas kontroles dēļ – un uz sausa pārklājuma tiem ir neskaidras reakcijas uz stūres pagriezieniem. Uz slapja seguma riepas ir arī zemāka snieguma par gandrīz visiem konkurentiem, bet VB atzīmēja, ka saķeres zudums notiek paredzami, un aizmugurējās riepas labi tiek galā ar sānslīdi līkumos. Kopumā pēc ekspertu domām Qirin 990 atpaliek no līderiem, bet par savu cenu tie nodrošina pieņemamu drošības līmeni.

Ķīniešu Hifly HF805 bija vislētākās riepas testā, un ar to arī viņu pārākums beidzas. Neraugoties uz to ka, tās ir novietotas kā UHP klases sporta riepas (un pat ar M+S marķējumiem, dodot mājienu par vissezonu), bremzēšanas ceļš uz slapjas virsmas bija garākais – divus metrus garāks, par riepām priekšpēdējā vietā, un pārējās disciplīnās viņi turpināja konsekventi uzrādīt vissliktākos rezultātus.

8.vieta Hifly HF805

Informācijas avots colesa.ru